AkkerbouwAchtergrond

Giftige slang in toilet

Een red belly black-slang in een Australische toiletpot. Volgens Gerrit Kurstjens zijn deze slangen zeer giftig en agressief.

Dat er in Australië wat beestjes rondlopen of kruipen is een kwestie van wennen. Sommige mensen die hier nieuw aankomen schrikken zich een hoedje indien ze een paar kikkers of getto’s (een soort salamander) in huis zien en blijven er problemen mee hebben. Echter deze beestjes zijn onschuldig. Een ander probleem is dat ze wel andere dieren aantrekken die er een goede lunch in zien.

Slang in de pot

Vorige week wilde een van de dames van de zweefvliegclub het toilet gebruiken. Nadat ze het deksel opgetild had, dacht ze dat een vorige gebruikster vergeten was deze door te spoelen, omdat er iets donkers in lag. Toen ze doorspoelde kwam er plotseling een slang te voorschijn die een halve meter uit de pot kwam. Er volgde een enorme gil en de slang trok zich terug en de dame uiteraard ook en hoefde niet meer.

Door andere personen werden er wat foto,s gemaakt, Het bleek een red belly black slang te zijn, normaal omstreeks 1,5 meter lang en zeer giftig en agressief. Ieder jaar sterven mensen die gebeten worden en te laat tegengif toegediend krijgen. Meestal zijn de slachtoffers mensen die de slang willen doden of vangen. Daarom is de beste oplossing in deze situatie om niets te doen, en hopen dat de slang vanzelf een andere plaats gaat zoeken. Na enige tijd was er niets meer te zien, maar toen er weer doorgespoeld werd kwam hij toch weer te voorschijn. Het toilet werd niet meer gebruikt die dag. De volgende dag was de slang echt verdwenen.

Slang in de broekspijp

Tot nu toe heb ik meestel indien ik een slang tegenkwam supersnel ruimte gemaakt. Mensen die regelmatig met slangen werken doen het helemaal anders, die blijven gewoon stilstaan, zelfs indien de slang in hun broekspijp kruipt; zie filmpje.

Ik zal wel nooit een slangenbezweerder worden.

Beheer
WP Admin