AlgemeenAchtergrond

Giftige slang in het toilet

Dat hier wat beestjes rondlopen of -kruipen is een kwestie van wennen. Ze zijn onschuldig. Het probleem is alleen dat ze andere dieren aantrekken die er een goede lunch in zien.

Sommige mensen die hier nieuw aankomen schrikken zich een hoedje als ze een paar kikkers of gekko’s (een soort salamander) in huis zien en blijven er problemen mee hebben. Vooral met de dieren die op die ‘lekkere lunch’ af komen. Vorige week wilde een van de dames van de zweefvliegclub het toilet gebruiken. Nadat ze het deksel opgetild had, dacht ze dat een vorige gebruikster vergeten was door te spoelen. Er lag namelijk nog iets donkers in de toiletpot. Toen ze doorspoelde, schoot plotseling een slang een halve meter uit de pot. Een enorme gil volgde en de slang trok zich terug. De dame uiteraard ook, haar nood was ineens een stuk minder hoog.

Giftig en agressief

Het bleek een red belly black-slang te zijn, normaal omstreeks 1,5 meter lang en zeer giftig en agressief. Ieder jaar sterven mensen die erdoor gebeten worden en te laat tegengif toegediend krijgen. Dat gebeurt echter meestal als ze de slang willen doden of vangen. Daarom was de beste oplossing in deze situatie om niets te doen en te hopen dat de slang vanzelf een ander plekje zoekt. Zo handelden wij dus ook. Na enige tijd was er niets meer te zien. Maar toen we het toilet weer doorspoelden, kwam hij toch weer tevoorschijn. Toiletbezoek was dus een dag niet meer mogelijk. De volgende dag was de slang echt verdwenen.

Tot nu toe heb ik, als ik een slang tegenkwam, meestal supersnel ruimte gemaakt. Mensen die regelmatig met slangen werken, doen het helemaal anders. Die blijven gewoon stilstaan, zelfs als de slang in hun broekspijp kruipt. Ik zal wel nooit een slangenbezweerder worden.

Beheer
WP Admin