Op Facebook circuleren enigszins wazige foto's van een nieuwe, grotere kniktrekker van John Deere. Op de motorkap van het prototype lijkt het typenummer 9RX 690 te staan. - Foto: Tractorum.it MechanisatieNieuws

Gespot: prototype enorme John Deere-kniktrekker

De Amerikaanse machinefabrikant John Deere werkt aan een nieuwe, veel grotere kniktrekker. Op de motorkap van het prototype lijkt het typenummer 9RX 690 te staan. Dat blijkt uit foto’s van het prototype die op Facebook circuleren.

Op Facebook circuleren spionagefoto’s van een prototype kniktrekker van John Deere. Op de foto’s is duidelijk te zien dat het gaat om een grotere kniktrekker dan de huidige 9RX-serie. Op de motorkap van het prototype lijkt het typenummer 9RX 690 te staan.

Ruim 800 pk vermogen

Volgens geruchten is de kniktrekker uitgerust met een 18 liter grote John Deere-motor die ruim 800 pk levert. Ter indicatie: het huidige topmodel 9RX 640 is voorzien van een 13,6 liter motor die tot 691 pk gaat.

Op de foto’s is verder te zien dat de trekker dezelfde cabine heeft als de huidige 9RX-serie. Wel is er een extra traptrede. John Deere heeft de dieseltank nu onder de cabine geplaatst. De motorkap is fors langer dan het huidige model. Ook zijn de rupsen een stuk groter.

Reacties

  1. De machines zijn de afgelopen jaren veel harder gegroeid dan de trekkers. Het probleem bij de trekkers was niet genoeg pk en de trekkers zijn te licht waardoor er om slip tegen te gaan enorme ladingen aan extra gewichten aan gehangen moet worden.

    1. Je hebt 45 kg gewicht nodig per pk. Bij 800 pk dus 36 ton. Gekkigheid.

Beheer
WP Admin