Premium
Foto: Jan Willem van Vliet RundveeColumn

‘Genetica die we hard nodig hebben’

Reacties

  1. Inderdaad in Den Haag kun je zien wat je krijgt als je ongekwalificeerde mensen in huurt.Zo,n de Haan van 50plus ze zit daar in haar eentje en voordat ze begonnen zijn vechten ze elkaar de tent al uit.Het ergste is het stikt daar van die minkukels en is het vaak maar een beschamende vertoning.

  2. Friesland met en zonder coberco liep al zwaar achter bij andere partijen met het uitbetalen van ledenmelk. Zij konden met moeite Campina bijbenen. Hun positie in de vers en kaas was diep triest te noemen. Door de fusie zijn beide partijen opgeklommen in de richting van Cono en Rouveen. Nu is de afstand met die fabrieken weer enorm. Ér zit ieder jaar een mooie Tesla tussen de uitbetaling van RFC en CONO’ lees je in een ander blad. Van het aanpakken van de kaasdivisie, 55% van de melk, is niets terecht gekomen. Nu is RFC nog een interessante partij die hetzelfde betaald als Arla. Straks wellicht niet meer en dan zijn jullie gedwongen te fuseren met DMK. Dat is was mijn overweging

  3. Fusie van CRV is juist het slechtste voorbeeld. Heeft alleen maar onnodige hoge kosten veroorzaakt, door extreem hoge proefstierprijzen. Hadden beter voorbeeld van KI Kampen kunnen volgen. Beste stieren voor minimale prijzen.

    1. CRV heeft onwaarschijnlijk veel geld geinvesteerd in de ontwikkeling van genomics en dat hadden zij, excuus wij nooit alleen gekund. Dus dan hadden we nu Ki Samen, duitse of amerikaanse stieren moeten gebruiken want Ki Kampen had dan geen gebruik kunnen maken van de genomics van CRV.

  4. Waarom fuseren met Arla die jaar op jaar lager uitbetaald dan RFC? De winst van RFC wordt vooral gemaakt in Azië, Midden Oosten en Afrika. Door te fuseren zouden we deze winst moeten delen met de boeren van Arla. We zouden dan nogmaals doen wat we ook al met de fusie met Campina hebben gedaan: de winst van Frieslandfoods delen met de Campina boeren.

Beheer
WP Admin