Premium
Foto: ANP AlgemeenNieuws

Geen verandering in stikstofplannen

Reacties

 1. Sprookje’

  De 25 mljard van min. van de Wal worden gefinancierd door de (Rabo) banken, de zuivelindustrie, de mengvoederfabrikanten en de slachterijen.
  Het verbeterde inkomensmodel van de boeren financieren de supermarkten.

 2. Er gaat gewoon gesaneerd worden en zolang het op vrijwillige basis is prima, maar onteigenen om stikstof mag nooit gebeuren!!

  1. Dat gaat wel gebeuren als men dwars gaat liggen algemeen belang gaat voor persoonlijk belang maar zover moet het niet hoeven te komen

 3. Nog even en rutte heeft het record ‘langzittend premier’. Niet lang daarna krijgt hij een mooi aanbod ‘functie elders’. Hij heeft niet voor niks snel ingestemd met oekraine. Omdat rutte alle goede vvd-ers weggestuurd heeft om zelf de beste te blijven, heeft de vvd geen opvolger. De volgende verkiezingen zijn die voor de provincie en de eerste kamer maar het kan zelfs iok voor de tweede kamer zijn.

  1. In grote lijnen heb je gelijk, ik denk ook dat Rutte binnenkort opstapt, Klaas Dijkhof komt niet terug maar we hebben van de Wal, en de VVD krabbelt snel weer op in de peilingen.

 4. Hebben ze het moment van presenteren bewust gekozen met de gedachte dat de agrosectorvin deze tijd van het jaar druk is??
  En stel dat de Provincie’s en de sector de hakken in het zand zetten en een echt “doen we niet aan mee” verklaren! Wat kunnen ze daar aan doen in Den Haag!!??

 5. Nog even iets. De natuurgebieden overwoekeren met brandnetels, de bomen te veel loof ->veel rotte bladeren -> reactieve stikstof. Landbouw is verantwoordelijk voor 10% van de co2 productie. Verkeer voor ruim 70%. Ze merken klimaatverandering door hetere en zonnigste dagen. Wie opgelet heeft bij biologie. Fotosynthese co2 en zonlicht vormt bladgroen. Niks gek dat de natuueoverwoekerd. Die bramen en brandnetels overwoekeren niet van onze stikstof maar van over fotosyntheses. En daar is verkeer dezelfde dader van. Ieder die in de file staat alleen in de auto onderweg naar dezelfde baas als de buurman…

 6. Doorpakken met demonstreren.
  Stroe was goed voor de verbondenheid tussen de boeren, maar het gaat er om de burger en de massa te overtuigen van het onrecht en de onwaarheden. Ontken daarom zelf niet het nitraat/ zuur/biodiversiteit probleem in de natuur, maar wel de oorzaken. Ammoniak is misschien juist de oplossing in plaats van het probleem. Ammoniak breekt namelijk stikstofoxiden af via de anammox reactie naar zuiver lucht en water en ammoniak helpt dus juist nitraat af te breken in plaats dat het zelf nitraat vormt. Kijk naar de landelijk meetnet regenwatermetingen en je ziet wat er vanuit de industrie uit de lucht komt vallen. Nog steeds veel zwaveloxide, wat in de jaren 80 de bossen dood liet gaan. Biodiversiteit is afhankelijk van een waslijst van factoren. Nitraat, droogte, PH, uitspoeling van sporenelementen door regenwater, predatorenbestrijding en zo nog 1000 factoren. Wetenschap is een slecht Aerius model maken en dit model toetsen en toegeven dat het model niet deugt. Politiek is een slecht model laten maken, dit gebruiken voor eigen belang en beweren dat er geen ander alternatief is . Media schaam je voor jullie onwetendheid en voor het framen van boeren! Durf de waarheid te zeggen in plaats van mee te lopen met de grachtengordel elite. NPO (NOS, radar, nieuwsuur) wat is het verschil tussen jullie en de staatsmedia in Rusland? Ministeries wanneer gaan jullie in opdracht van de democratische regering handelen in plaats van dat jullie de regering dicteren?

  1. Zelf had ik afgelopen dagen een challet gehuurd op de Gelderse vallei. Om met de Friese vlag te kunnen zwaaien. Maar ik ga graag met mensen in gesprek over wat er gaande is. Als ik nu in de winkel of in het museum of waar ook maar sta. Ik probeer ze de gevolgen te vertellen, ik probeer het echte verhaal te vertellen Maar vaak lijk ik van een andere planeet te komen. De meeste burgers hebben echt geen idee van de boeren. Wat ze doen en waarom ze het doen. Je handen beginnen echt te jeuken wanneer je ze voorbij zien komen met hun fifi hondje en gelakte schoentjes. Een boer is vies, hij stinkt, hij is een vervuiler en hij is een dierenbeul. Precies zoals het kabinet wil dat de mensen denken over de boeren.
   Ik ga er van uit dat we in oktober chaos krijgen vooral onder deze mensen die niet gewend zijn dat er geen voedsel is. Persoonlijk geniet ik nog maar even van het hier en nu. Ik probeer mij voor te bereiden op al wat komen gaat. De boeren zijn flexibel die komen er wel. Ik maak me zorgen om de burger die nu zo afgeeft op ons. Denk wel dat ik de deur dicht houd in oktober voor de stedelingen die dan ineens wel de waarde van de boer zien. Ik wacht het af. Mijn advies is wel probeer voor 2 jaar je zelf te kunnen redden…Er komen zeer vreemde tijden aan. Met afbraak van alles.

 7. Donderdag hebben we ons laten zien en horen. Dit alles op een nette manier…. Onze volgende stap….We laten het voelen… ook weer op een nette manier!! Ik neem aan dat er wel mensen zijn die al scenario’s hievoor klaar hebben. Het kan en mag nooit gebeuren dat iets volledig tegen de wil van,welke banche/sector door de strot geduwd wordt…Dit soort praktijken hebben wij in Europa in november 1989 afgeschaft dacht ik!!!

  1. Dat is jou standpunt maar ik vind dat er wat moet gebeuren aan de stikstof uitstoot daar zijn meer dan 60% van de Nederlanders het over eens, dat is een democratische meerderheid.
   Je kunt je laten uitkopen en naar het vriendje van Thierry Baudet emigreren, want deze partij door Rusland gesteunde partij wordt mag wel spreken, degelijke democratische partijen CDA/VVDzijn niet welkom als jij dat onder een nette manier verstaat zet ik mijn vraagtekens

 8. we moeten actie gaan voeren voor de belofte, ons is een beter verdienmodel belooft, als je dat doet dan moeten ze reagerene, dan komt de aap uit de mouw

 9. Het was te verwachten; alle partijen weten wel dat er iets gebeuren moet anders grijpt Brussel in .
  En dan wordt het probleem nog groter .
  En de tweede kamer heeft ook aan de kwetsbare bedrijven gedacht .

  1. Wil je even uitleggen hoe en waarom de tweede kamer aan de kwetsbare bedrijven heeft gedacht ? ( en wat zijn kwetsbare bedrijven ? ).

  2. Veranderende omstandigheden: bijvoorbeeld vernietinging van vergunning of verlies van derogatie KAN : een reden zijn om de hypotheek op te zeggen
   Dan heeft de boer niet veel keus meer dan zich aan te melden voor uitkoop .
   Als ze zelf flink moeten meebetalen zullen ze zich nog wel een keer bedenken en een afweging maken tussen het belang van de boer want dat kost hun geld. en het belang van de periferie

Beheer
WP Admin