RundveeNieuws

FrieslandCampina verkrijgt tweederde belang in WAMCO Nigeria

Amersfoort – FrieslandCampina heeft het belang in dochterbedrijf WAMCO Nigeria vergroot van 54,58 naar 67,61 procent. Er werd een pakket van 13,03 procent van de aandelen bijgekocht voor circa €180 miljoen.

Topdirecteur Roelof Joosten is blij met de aankoop: “De omvang van de markt en het werk aan de stabiliteit en economie van het land, zijn de redenen waarom wij in WAMCO blijven investeren.” Het nu aangekochte pakket werd aangeboden door één aandeelhouder.

Met WAMCO ging het in 2014 iets minder, als gevolg van onrust in Nigeria en omliggende landen. Ook dit jaar belooft uitdagend te zijn, maar het is vanouds een van de winstmakers voor FrieslandCampina. WAMCO bedient ook markten in omliggende landen. De fabriek in Lagos verwerkt een klein deel lokaal geproduceerde melk. De resterende zuivel wordt grotendeels vanuit Nederland aangevoerd.

Zuivelmerk Peak behoort tot de topmerken in het land. WAMCO rapporteerde in mei een omzet over 2014 van omgerekend €562 miljoen en een winst van €73 miljoen. Over 2013 was de omzet lager en de winst hoger: €535 miljoen omzet en €86 miljoen winst.

Beheer
WP Admin