RundveeNieuws

FrieslandCampina trekt niet de beurs voor leden met geldzorgen

Amersfoort – Een groep van ongeveer vijftien Friese leden van FrieslandCampina heeft de coöperatie om financiële bijstand gevraagd, omdat ze in liquiditeitsproblemen zitten.

De coöperatie stelt dat ze met dit verzoek aan het verkeerde adres zijn. “Bij dit soort problemen zijn wij geen partij”, aldus een woordvoerder.

Uit welk deel van Friesland de betrokken boeren afkomstig zijn, is niet duidelijk. De indruk bestaat dat het grotere melkveehouders betreft die in de voorbije tijd veel hebben geïnvesteerd en nu erg krap zitten.

Coöperatiebestuurder Frans Keurentjes had eerder ook al duidelijk gemaakt dat FrieslandCampina de beurs niet gaat trekken voor de betreffende veehouders. “We zijn geen bank”, zo citeert de Leeuwarder Courant hem. De woordvoerder van FrieslandCampina vult aan dat steun aan deze groep melkveehouders om meerdere redenen niet kan. “Het zou ook een scheve situatie creëren ten opzichte van al die andere leden die we hebben.”

De financiële problemen van de betreffende leden beziet FrieslandCampina los van de problemen die boeren in het zuiden van Friesland hebben met de muizenoverlast. “Bij deze zaak houden we de vinger aan de pols”, aldus de woordvoerder. Daarbij gaat het overigens vooral om eventuele problemen die deze boeren later dit voorjaar zouden kunnen krijgen met de weidegang. Ze kunnen zich daarvoor tot 1 mei opgeven, maar het zou kunnen dat dit voor een aantal van hen dit jaar niet mogelijk is. In die situatie wil FrieslandCampina eventueel naar een oplossing zoeken.

Beheer
WP Admin