Foto: Mark Pasveer RundveeNieuws

FrieslandCampina op zoek naar meer biologische melk

FrieslandCampina heeft in 2022 zo’n 20 tot 30 extra leveranciers van biologische melk nodig.

De zuivelonderneming zoekt melkveehouders die willen omschakelen met name in de omgeving van Bedum (Gr.).

De strategie die is ingezet voor FrieslandCampina Biologisch leidt er volgens de zuivelonderneming toe dat biologische melk steeds beter en in meer productcategorieën kan worden verwaard. Ook signaleert FrieslandCampina een stijgende vraag naar biologische producten.

Strategie FrieslandCampina Biologisch

De strategie van FrieslandCampina Biologisch is gebaseerd op drie pijlers: Ingrediënten, kaas en dagvers. Zo wordt er in Bedum biologische kaas en biologische room geproduceerd. Van de overgebleven biologische wei worden weer biologische ingrediënten voor kindervoeding gemaakt.

Eko Holland

Recent maakte ook Eko Holland bekend meer biologische melkveehouders te kunnen gebruiken. De leverancierscoöperatie wil in totaal 20 miljoen kilo melk meer aantrekken. Dit als gevolg van de overstap van Plus. De supermarktketen vult voortaan alle melk en karnemelk in literpakken van het Plus-huismerk standaard met biologische melk.

Reacties

  1. De website van de plus als bron geeft deze week 1 liter volle bio melk huismerk 1,19 !!!! 1 liter campina halfvol planet proof 1,25 ….. wat is dan de meerwaarde voor de fabriek en boer nog van bio melk en hoe denkt campina daar dan nog geld te kunnen verdienen

  2. Als je ziet dat de Plus supermarkt nu met al of niet een tijdelijke actie de biologische melk voor de gangbare melk gaat verkopen…. Gaan hierop waarschijnlijk andere supermarkten volgen. Friesland Campina ziet de bui al hangen denk ik. Ze kunnen straks de gangbare melk niet meer kwijt. De Jonge van A-ware heeft ons (bioboer, die ook wel eens klaagt bij melkfabriek) steeds voorgehouden dat de markt zijn werk wel doet. Daar lijkt het nu wel op.

Beheer
WP Admin