RundveeNieuws

‘FrieslandCampina koopt Indiaas bedrijf’

Mumbai – FrieslandCampina is in de race voor de overname van het Indiase Parag Milk, een van de grootste zuivelproducenten van het land. Dit meldt The Economic Times of India. FrieslandCampina wil niet reageren.

Parag Milk is een privaat bedrijf, gevestigd in Manchar, dichtbij ‘Baghwan-stad’ Poena, met nu drie fabrieken en een verwerkingscapaciteit van 1 miljoen liter melk per dag. Het is actief op zowel de interne markt in India als daarbuiten.

Kenners van de Indiase zakelijke markt die The Economic Times of India heeft gesproken, melden dat gerekend wordt op een verkoopprijs van rond de €350 miljoen. Voor dit inschatting wordt sterk gekeken naar de recente overname van bedrijf Tirumala door de Franse zuivelgigant Lactalis. Lactalis kocht het Zuid-Indiase Tirumala in januari voor ongeveer €275 miljoen.

Veel grote zuivelbedrijven proberen voet aan de grond te krijgen in India. Het land heeft een nog altijd zeer gesloten zuivelmarkt, maar het wordt ook gezien als een van de grootste groeimarkten voor zuivel in de komende decennia.

FrieslandCampina zou volgens de berichten in eerste instantie tussen de 60 en 75 procent van de aandelen in Parag willen kopen, maar uiteindelijk het hele bedrijf willen hebben.

Parag Milk is met 2 procent van de totale Indiase zuivelmarkt een van de grootste zuivelverwerkers in het land. Het bedrijf groeit sterk. Naast de drie bestaande fabrieken, staan twee andere in de planning. Bovendien produceert het bedrijf melkproducten, zoals kaas en veredelt het wei-eiwitten. Parag exporteert producten naar 27 landen in Afrika, West- en Zuidoost-Azië.

Beheer
WP Admin