Suikerbieten rooien in het Noord-Franse Hénin- Beaumont. - Foto: Henk Riswick AkkerbouwNieuws

Frans suikerbedrijf Tereos voert winst 47% op

Het grootste Franse suikerbedrijf Tereos boekte dit halfjaar tot eind september een brutowinst van € 592 miljoen. Dat is 47% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dankzij de hogere prijzen voor suiker en zetmeel ging de omzet met 22% omhoog naar ruim € 3,63 miljard.

Tereos zat eind 2020 in een financiële en bestuurlijke crisis, maar heeft de weg naar herstel voortgezet, aldus het halfjaarbericht. Het bedrijf zet met de sluiting van enkele vestigingen in Frankrijk de transformatie verder door. Ook investeerde Tereos fors in modernisering en het meer milieuvriendelijk maken van de overgebleven fabrieken.

De coöperatie meldt verder dat het door snel en efficiënt ingrijpen van alle betrokkenen de bietenoogst dit seizoen grotendeels veilig heeft kunnen stellen. Aan de kant van de leden heeft Tereos samen met een andere grote agrarische coöperatie – Vivescia – een programma gelanceerd om boeren te begeleiden bij het bereiken van een meer CO2-zuinige landbouw. Terugdringen van CO2 komt ook ten gunste van de bodemkwaliteit en biodiversiteit.

Beheer
WP Admin