ForFarmers rondt overname Vleuten-Steijn af - Foto: Michel Velderman AlgemeenNieuws

ForFarmers rondt overname Vleuten-Steijn af

ForFarmers heeft de overname van Vleuten-Steijn afgerond. De mengvoer- en akkerbouwcoöperatie koopt alle aandelen. ForFarmers betaalt 70% van de transactiesom van €30 miljoen direct en het overige deel na 3 jaar, afhankelijk van een aantal criteria.

De coöperatie FromFarmers, die een groot deel van het beursgenoteerde bedrijf in handen heeft, heeft besloten dat voerequivalenten met terugwerkende kracht vanaf 1 juli 2016 bij Vleuten-Steijn kunnen worden benut.

Omzet Vleuten-Steijn €91 miljoen in 2015

Vanaf 1 oktober worden de cijfers van Vleuten-Steijn meegenomen in de resultaten van ForFarmers. Vleuten-Steijn was in 2015 goed voor een omzet van €91 miljoen. Het bedrijf verkocht 295.000 ton veevoer. De onderneming besteedt de gehele productie van veevoer uit.

Vleuten-Steijn richt zich met name op de varkenssector in Zuidoost-Nederland en dan veelal de grotere bedrijven in het zeugen- en biggensegment. In dit segment weet ForFarmers dus haar positie te versterken tegenover de concurrentie, waaronder Agrifirm en De Heus.

‘ForFarmers gelooft in winstgevende varkenssector’

‘ForFarmers gelooft in een winstgevende varkenssector voor de lange termijn’, aldus het bedrijf in een persverklaring. Deze overname past in de volgens de onderneming noodzakelijke consolidatie, die lagere kosten moet opleveren.

Beheer
WP Admin