Fonterra investeert circa €150 miljoen in een koelpakhuis bij de fabriek in Whareroa, gelegen in de regio Taranaki. – Foto: Misset RundveeNieuws

Fonterra investeert opnieuw $84 miljoen

Fonterra investeert circa €150 miljoen ($84 miljoen) in een koelpakhuis bij de fabriek in Whareroa, gelegen in de regio Taranaki. Het gaat om de derde investering die de Nieuw-Zeelandse zuivelonderneming in korte tijd bekend maakt.

Eerder communiceerde Fonterra al een investering van €42 miljoen in een nieuwe fabriek voor de productie van wei-eiwitingrediënten in Studholme en een investering van $84 miljoen in een fabriek voor de productie van houdbare room in Edendale. CEO Miles Hurrell geeft aan dat de sterke balans van de onderneming de investeringen, gericht op toekomstige groei, mogelijk maakt. Hij ziet kansen om de ingrediënten- en foodservice-activiteiten verder te laten groeien en op deze manier meer waarde te creëren voor de leden-melkveehouders.

Het koelpakhuis krijgt een oppervlakte van 19.000 vierkante meter. De capaciteit wordt met 5.000 ton vergroot naar 26.000 ton kaas. Op de locatie in Whareroa verwerkt Fonterra dagelijks tot 12,5 miljoen liter melk. De locatie is goed voor 30% van de totale kaasproductie van de zuivelonderneming. Op het terrein bevinden zich 11 fabrieken waar 1.000 mensen werken. Naast kaas – onder meer mozzarella, produceert Fonterra in Whareroa ook producten als boter, caseïne en melkpoeders.

De werkzaamheden starten komende maand en zijn verdeeld over twee fasen om de bestaande gebouwen operationeel te houden. Het volledige project neemt zo’n drie jaar in beslag.

Reacties

Je moet een account hebben om te reageren

Voordelen van een account:

Krijg toegang tot de beste en meest actuele artikelen.

Discussier mee met collega’s, experts en specialisten.