De Striegel STR 610 van Fliegl heeft een werkbreedte van 6,10 meter; opgeklapt in transport is de eg 2,50 meter breed. - Foto: Fliegl MechanisatieNieuws

Fliegl stapt in mechanische onkruidbestrijding

Fliegl breidt zijn gamma aanbouwmachines uit met een wiedeg, de Striegel STR 610.

Primair is een wiedeg bedoeld voor mechanische onkruidbestrijding in de akkerbouw. Maar ook voor het beluchten van grasland worden ze wel ingezet.

Fliegl kiest voor een hydraulische instelling van de veerdruk op de tanden. Elke tand is afzonderlijk aan een spiraalveer gemonteerd en kan onafhankelijk bewegen. De werkbreedte is 6,10 meter, en opgeklapt in transport is de eg 2,50 meter breed.

Zes rijen tanden

De machine wordt in het werk gesteund door zes luchtbanden die met een draadspindel in hoogte te verstellen zijn. De fabrikant monteert zes rijen tanden van 8 mm dikte. Via een mechanisch in te stellen aanslag bepaalt de gebruiker de maximaal in te stellen spanning op de tanden. De afstand tussen de tanden is 3 cm.

Zoals gebruikelijk bij alle Fliegl-werktuigen is ook de wiedeg vrijwel volledig gegalvaniseerd. Tot 28 februari van dit jaar is er een kortingsactie, en is de Striegl STR 610 te koop voor € 15.800 netto.

Beheer
WP Admin