Volgens Fendt is de Corus-maaidorser een instapmodel voor Europese akkerbouwers die hun eigen graan willen dorsen. - Foto: Fendt. MechanisatieNieuws

Fendt komt met nieuw instapmodel 5-schudder maaidorser

Machinefabrikant Fendt introduceert de Corus 500-serie maaidorsers met 5 schudders. Het topmodel is de Corus 526 met 260 pk en een maaibord van 7,6 meter breed.

Fendt vervangt de 5185 E- en 5225 E-maaidorsers nu met de nieuwe Corus 500-serie. Volgens Fendt gaat het hierbij om een instapmodel voor Europese akkerbouwers die hun eigen graan willen dorsen. De machine telt 5 stroschudders en is leverbaar vanaf 185 pk (Corus 518) tot 260 pk (Corus 526).

4- of -cilinder

Achterop het kleinste model uit de serie ligt een 4,9 liter Agco Power 4-cilinder. De grotere Corus 522 en 526 krijgen een 7,4 liter Agco Power 6-cilindermotor. Beide motoren voldoen aan de Stage 5-emissienorm, met behulp van uitlaatgasrecirculatie, een dieseloxidatiekatalysator en AdBlue-injectie.

De Corus telt 5 stroschudders en 4,7 vierkante meter zeefoppervlak.-  Foto: Bob Karsten.
De Corus telt 5 stroschudders en 4,7 vierkante meter zeefoppervlak.- Foto: Bob Karsten.

Meer instellen vanuit cabine

De ‘instapmodellen’van de maaidorsers worden nu ook uitgerust met een elektro-hydraulische aandrijflijn. Er is een transportmodus waarbij de maaidorser zijn motortoerental automatisch verlaagt bij topsnelheid. Er is ook een nieuwe cabine, waarvan de basis gelijk is aan het voorgaande model 5225 E. De armleuning is voortaan direct aan de bestuurdersstoel gemonteerd met daarop een multifunctionele rijhendel. Ook zijn de dorstrommel en zeven nu vanuit de cabine af te stellen. Er is 4,7 vierkante meter aan zeefoppervlak en de zeven zijn elektrisch te verstellen.

Met MCS-dorstrommel

Nieuw in dit segment is ook, dat de zogenoemde PowerFlow-maaiborden tot 6,20 meter en de FreeFlow-maaiborden tot 7,6 meter breedte leverbaar zijn. Om deze zwaardere maaiborden te tillen, zou Fendt de invoer hebben verzwaard. Verder de zogeheten Multi Crop Seperator Plus-dorstrommel (MCS), die reeds op de L-series leverbaar was, is nu ook op het instapmodel te krijgen. De extra, elektrisch verstelbare MCS-dorstrommel dorst graan uit voordat dit op de stroschudders belandt.

De armleuning zit voortaan aan de bestuurdersstoel gemonteerd en is uitgerust met een multifunctionele rijhendel. - Foto: Bob Karsten.
De armleuning zit voortaan aan de bestuurdersstoel gemonteerd en is uitgerust met een multifunctionele rijhendel. - Foto: Bob Karsten.

2 tankgroottes

Het model Corus 518 heeft een 5.200 liter grote graantank met een lossnelheid van 72 liter per seconde en de grotere Corus 522 heeft optioneel een 6.500 liter grote graantank met 85 liter per seconde lossnelheid. Voor het topmodel Corus 526 is die laatste standaard.
Vierwielaandrijving is leverbaar. Als bandenmaten noemt Fendt onder andere 710/75 R32 of 800/65 R32, met achterop 400/70 R20 of 460/70 R24.

Beheer
WP Admin