AkkerbouwAchtergrond

Feestelijke dalafdaling

Oberstaufen – Een kudde koeien heeft vandaag in het Beierse Oberstaufen de jaarlijkse dalafdaling gedaan. Tijdens de traditionele volksfeesten komen de koeien terug van de Alpenhellingen om de winter door te brengen in het dal.

Oberstaufen – Een kudde koeien heeft vandaag in het Beierse Oberstaufen de jaarlijkse dalafdaling gedaan. Tijdens de traditionele volksfeesten komen de koeien terug van de Alpenhellingen om de winter door te brengen in het dal. In Oberstaufen wordt de veilige terugkeer van de koeien van de Alpenhellingen elk jaar op de tweede vrijdag van september gevierd.

Foto ANP

Arnhem – Melkveehouder Arthur van Roekel uit Arnhem laat de klauwen van zijn 110 melkkoeien bekappen. Medewerkers van AB Oost klaren de klus met behulp van twee klauwbekapboxen in een dag. Een aantal koeien krijgt op de helft van de klauw een blokje gelijmd. Op deze manier wordt de slechte helft van de klauw ontlast. Na ongeveer vier weken is het blokje weer afgesleten. Om zijn holstein-koeien wat sterker te maken heeft hij de veestapel ingekruist met fleckvieh en montbeliarde. Hij geeft aan niet te gaan voor de maximale productie, en liever wat sterkere koeien te hebben. Daardoor hoeft hij zijn koeien maar een keer per jaar te laten bekappen.

Vidiphoto

Scheveningen – Ruiters lopen vrijdag in de branding op de Wassenaarse Slag bij Wassenaar tijdens de Militaire Prestatietocht te Paard.

Foto ANP

Beheer
WP Admin