Foto: Misset AlgemeenNieuws

FDF wil weer protesteren voor stikstof en verdienmodel

Mark van den Oever motiveert zijn achterban om weer met trekkers de weg op te gaan om te demonstreren.

Farmers Defence Force (FDF) gaat de komende tijd de actiebereidheid peilen. Reden van de actie is zowel de stikstofdiscussie als de stroperige vorderingen over het boerenverdienmodel. Beide gaan wat Van den Oever betreft de verkeerde kant op.

Om een punt te maken heeft hij wel de boeren nodig, laat hij weten in een vlog. Van den Oever is teleurgesteld over de voortgang van het verdienmodel voor de sector. Hun eerder gepresenteerde plan Farmer Friendly (FF), werd niet bepaald met open armen ontvangen door supermarkten. Dus komt de club nu met een tegenhanger: Farmer Angry. Een keurmerk voor supermarkten die niet met de actieboeren in zee willen om een deel van hun omzet af te dragen aan de boeren die lid zijn van FF.

Lees verder onder de vlog.

Jumbo

De eerste supermarkt die, wat FDF betreft, het keurmerk Farmer Angry krijgt, is supermarktketen Jumbo. Van den Oever: “Dat is degene met de dikste portemonnee, die het minste doet om de boeren een beter inkomen te gunnen, met hun slogan voor de laagste prijs.”

Onder boeren wordt nu gepeild hoe groot de actiebereidheid is. Van den Oever vraagt hen met klem om weer op de trekker te stappen. “Iedereen heeft het druk, ik sta hier ook in de boomgaard. Jullie zijn doorslaggevend, jullie zorgen ervoor dat er trekkers op het journaal te zien zijn.” Over het waar en wanneer laat de FDF-voorzitter nog niks los.

Lees alles over het stikstofbeleid in dit dossier. En Gezond koeien voeren met minder eiwit: hoe doe je dat? Kijk gratis het webinar hierover terug

Reacties

  1. Be Oever is een gevaarlijk en heel vervelend ventje aan het worden.
    Ik heb al langer de indruk dat het hem ontbeert aan iq.

Beheer
WP Admin