Foto: Bert Jansen AlgemeenNieuws

Farmers Defence Force: geen acties tegen Kamerleden

Farmers Defence Force (FDF) neemt afstand van de ontstane ophef over eventuele boerenacties bij Kamerleden.

De organisatie benadrukt nog maar eens dat de oproep niet bij het bestuur van FDF vandaan komt. De organisatie zegt dat dit niet de manier is waarop ze normaliter te werk gaat.

“FDF heeft elk van haar demonstraties netjes aangemeld en zich aan elke opgelegde voorwaarde gehouden: toen acties verboden werden, toen het gebruikmaken van de snelweg verboden werd, toen trekkers verboden werden.”

Oproep komt uit lid willekeurige appgroep

Volgens FDF is de oproep om politici van CDA, VVD en CU persoonlijk te confronteren over de veevoermaatregel, een actie van een lid van een willekeurige appgroep, waarin ook anoniem ‘handlangers van politici en persvertegenwoordigers zitten’.

De actieboeren maken zich boos om het feit dat fractievoorzitters van de coalitiepartijen direct de voorgenomen actie afkraakten. FDF eist excuses van de politici en de journalisten die op dat ene appberichtje zijn ingegaan. “Het is ontoelaatbaar dat politici aan willen zetten tot haat op grond van iets dat minder is dan een gerucht!” schrijft FDF.

Lees alles over het stikstofbeleid in dit dossier. En Gezond koeien voeren met minder eiwit: hoe doe je dat? Kijk gratis het webinar hierover terug

Beheer
WP Admin