Premium
Europees landbouwcommissaris Janusz Wojciechowski (links) staat onder supervisie van vice-president Frans Timmermans (rechts) bij de uitvoering van de Van-boer-tot-bord- en biodiversiteitsstrategieën. - Foto: Xavier Lejeune/Europese Commissie AlgemeenOpinie

‘Europa’s hervormde landbouwbeleid stelt teleur’

Reacties

  1. Zelf vraag ik me af of het nog wel interessant is om vergroeningstoelage aan te vragen. Staan kosten (opbrengstderving) straks nog wel in verhouding met vergroeningstoelage ? Ben je bovendien vrij man.

  2. Of de boer tot bord gedachte wel of niet door gaat, is de vraag: “Wie zal dit allemaal betalen¨. Onze slimme beleid makers, zien helaas niet het totale plaatje, maar denken steeds in deel oplossingen. De energie transitie gaat veel geld kosten aan investeringen, de bio based economie gaat ook het nodige kosten en daar komt dan ook nog de gehele omslag van voedselproductie bij. Ik heb nog nooit een rapport gezien waar al deze kosten zijn opgeteld om zo de gevolgen voor de burger duidelijk te maken. Het hele klimaat beleid is niet meer dan een Wensdenken waarbij de aardse toekomst als het hogere ideaal wordt gezien. Doe we niet mee: Dan loopt het slecht af met de mens¨. Is dit denken al niet eeuwen lang gebruikt om het gepeupel onder de duim te houden?

Beheer
WP Admin