Foto: Kees van Dooren VarkensNieuws

Eerste geval van AVP in West-Duitse zwijnen

Voor het eerst is Afrikaanse varkenspest (AVP) ook opgedoken in wilde zwijnen in voormalig West-Duitsland. De wereldorganisatie voor diergezondheid (WOAH) heeft dit bevestigd.

Een wild zwijn testte positief op het virus op 14 juni, bij de stad Rüsselsheim, in de deelstaat Hessen, circa 30 km ten zuidwesten van Frankfurt-am-Main. Het dier is afgemaakt. Het is niet voor het eerst dat AVP opduikt in West-Duitsland. Bij deze twee eerdere gevallen was telkens sprake van een uitbraak op boerderijen. Daarbij volstond het ruimen van de betreffende boerderijen in de deelstaten Nedersaksen en Baden-Württemberg om de uitbraak onder controle te krijgen. Nu het virus zich bevindt in wilde zwijnen is het ingewikkelder om het virus onder controle te krijgen, omdat onduidelijk is waar het virus zich precies bevindt.

Rond de locatie van de vondst is een beperkingsgebied ingesteld. Daarin bevinden zich, volgens Top Agrar, 76 varkensbedrijven met in totaal 5600 varkens. Veel bedrijven zijn relatief klein, maar volgens het Duitse vaktijdschrift zou zich in het gebied ook een varkensbedrijf met circa 2.000 varkens bevinden.CM-Block Knop

LEES MEER ARTIKELEN OVER VARKENSGEZONDHEID

Nieuwsbrief varkenshouderij

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ontwikkelingen binnen de varkenshouderij.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin