Premium
Foto: Peter Roek AkkerbouwColumn

‘Eerlijke prijs voor boer’

Reacties

 1. Inderdaad als men elders het goedkoper kan halen gaan ze niet meer betalen maar het manupileren van de markt das wel een brug te ver. In de afgelopen week werd er een prijs voor oude aardappelen geboden van € 12,50 en binnen 24 uur kwamen ze met een bod van bijna €20 kijk dan klopt er ergens iets niet denk ik en das wel een kwalijke zaak het lijkt erop dat de handel de boer niks gunt en iemand niks gunnen is nog nooit goed geweest, op dit is eerlijk handelen ver te zoeken en daar zou men toch op moeten kunnen toezien denk ik. Wat betreft de infuus van subsidies, waarom is dat infuus ontstaan? Het is een toeslag geweest om de grondstoffen en dus de etenswaren voor de consument betaalbaar te houden. Later is deze toeslag omgedoopt tot subsidie. Als je het hebt over die Brinkhorst was dat niet ook zo’n arrogante omhooggevallen d’66 er? Daar zijn we mooi mee in de aap gelogeerd met dergelijke omhoog gevallen verwende gasten die maken alles kapot ten gunste van zichzelf.

 2. Het verhaal klopt de overheid hoort gewoon te zorgen voor een gelijk speelveld .
  En daar gaat het fout .
  Onder druk van de periferie die een zo hoog mogelijke productie willen vaak om de export te behouden .
  Dat geeft op den duur problemen of het nu fosfaat is ( bij biologisch werd de latente ruimte weg gehaald ) de ruimte werd verdeeld bij de intensieve bedrijven
  Nu bij stikstof zie je het zelfde ontwikkeling .
  De boeren die de problemen veroorzaken krijgen 25 000 000 000 euro ongeveer 1.5 mln per bedrijf en wat krijgt een bedrijf met een klein of geen probleem?????
  Als de overheid de millieu kosten die nu nog door de samenleving betaald worden verhaald op de producenten .
  Is biologisch veel goedkoper als gangbaar .
  Afzet probleem opgelost !!!!!

Beheer
WP Admin