Foto: ANP AlgemeenNieuws

Directeur mestverwerker krijgt celstraf

De directeur van voormalig mestverwerker Biospares in Nistelrode moet de gevangenis in. Dit heeft de rechtbank in Den Bosch bepaald.

De rechter bepaalde dat de man zich meerdere keren schuldig heeft gemaakt aan het lozen van mest en andere stoffen in 2014 en 2015.

Naast een gevangenisstraf van een jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk, krijgt het bedrijf een boete van € 40.000. Deze straf werd eerder ook door het Openbaar Ministerie geëist.

Lekkage en lozen afvalwater

Specifieke gebeurtenissen die werden behandeld waren onder andere een grote lekkage van een biovergister in december 2015 en het lozen van bedrijfsafvalwater op het openbaar riool. De rechtbank oordeelde dat er een groot gebrek aan respect voor het milieu en de (gezondheids)belangen van omwonenden blijkt uit het handelen van de directeur van de voormalig mestverwerker.

Proeftijd van twee jaar

De veroordeelde man heeft een proeftijd van twee jaar gekregen. Brabants Dagblad weet te melden dat de voormalig directeur in hoger beroep gaat. Daarnaast loopt er ook nog een bestuursrechtelijke procedure tegen Biospares.

Lees meer over mestfraude

Beheer
WP Admin