Dijksma: meer voorlichting over drones AlgemeenNieuws

Dijksma: meer voorlichting over drones

Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) intensiveert de voorlichting over het veilig vliegen met drones.

Dijksma zet onder meer een radiocampagne in waarin dronegebruikers worden gewezen op de regels die er gelden. Veilig vliegen wordt ook gepromoot in advertenties in bladen en reclameposters op straat.

Incident Schiphol

De voorlichtingscampagne is deels gevolg van een recent incident op Schiphol waarbij drones dichtbij vliegtuigen kwamen. ”Er komen dagelijks dronegebruikers bij. Het wordt dus steeds belangrijker dat mensen op de hoogte zijn van de geldende regels en dat zij gecontroleerd en beboet worden als zij niet veilig vliegen”, aldus de PvdA-politica.

In een uitgebreide kamerbrief benadrukt Dijksma dat er een groot verschil is tussen recreatieve en professionele dronegebruikers. In de landbouw worden onder meer drones gebruikt om de groei van gewassen bij te houden.

Dijksma schrijft dat in een gesprek met de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers overeenstemming bleek te zijn over het feit dat recreatieve vliegers de voornaamste bron van zorg is.

Beheer
WP Admin