<em>Foto: Ronald Hissink</em> AlgemeenNieuws

Dierenactivisten hebben illegaal gefilmd in stallen

Dierenactivisten hebben 28 mei ingebroken in drie stallen en (illegaal) dieren gefilmd om ‘wantoestanden’ online te tonen.

Dit is een aangepaste versie van het eerder verschenen artikel, waarin de actie werd aangekondigd. 

In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een varkensstal en twee pluimveestallen, zo is te zien op de Facebookpagina van actiegroep 269life The Netherlands. Er zijn korte video’s geplaatst op de pagina.

Boeren hadden reden om hun stallen extra in de gaten houden. Dieractivisten gingen namelijk met camera’s in stallen filmen om iedereen de kans te bieden de – in hun ogen ‘verschrikkelijke toestanden’ in stallen – te bekijken. De actie vond plaats onder de naam Closed Door Live Exposure. Er zou een livestream op Facebook komen, dat zei een van de oprichters van de actiegroep, Remko Ehrhardt. Dit is niet gelukt, maar op de Facebookpagina is aangekondigd dat een livestream-optie wordt toegevoegd aan de aankomende website.

Op verschillende locaties ingebroken

De activisten willen hiermee de in hun ogen bijzonder slechte omstandigheden voor de dieren in de Nederlandse veehouderij aan de kaak stellen. De groep heeft op verschillende locaties in stallen ingebroken om de situatie via Facebook te tonen. Het enige risico aan dit soort acties is volgens Ehrhardt dat boeren ontdekken dat het hun stal is die in beeld komt.

‘Gelukkig waren we net op tijd weg toen boer ons bijna ontdekte’

In 2013 heeft de groep al eens een soortgelijke actie gehouden. Ehrhardt: “Gelukkig waren we net op tijd weg, toen een boer ons dreigde te ontdekken.”

Beheer
WP Admin