Het nieuwe topmodel kniklader van de Italiaanse verreikerfabrikant Dieci is de Agri Pivot T80 met ruim 150 pk motorvermogen. De serie bestaat nu uit drie modellen. - Foto: Dieci MechanisatieNieuws

Dieci introduceert sterkere telescopische kniklader

Het Italiaanse Dieci heeft een nieuw topmodel telescopische kniklader gepresenteerd. De Agri Pivot T80-knikverreiker beschikt over ruim 150 pk motorvermogen.

De Italiaanse verreikerfabrikant Dieci zet een sterkere versie van de Agri Pivot-knikverreiker in de markt. De nieuwe telescopische kniklader is de Agri Pivot T80 met ruim 150 pk motorvermogen. De serie bestaat daarmee uit drie modellen.

Het nieuwe topmodel heeft vooral meer motorvermogen: ruim 150 pk in plaats van 115 pk in type T70 of 73 pk in type T60. Ook heeft Dieci een grotere hydrauliekpomp op de machine gebouwd. Daarmee is het laadvermogen vergroot tot 3,5 ton. De machine is voorzien van een pendelende achteras en hydrostatische transmissie.

Meer beenruimte in cabine

De Agri Pivot T80 is voorzien van een nieuw ontworpen motorkap. Dieci meldt dat de machine beschikt over een nieuw bedieningspaneel, zodat je meer beenruimte hebt in de cabine. Ook is er een nieuw 7 inch groot display waarop je verschillende instellingen aangeeft.

Opvallende elektronische functies

Dieci heeft de kniklader voorzien van een aantal opvallende functies. Zo kun je elektronisch de hefhoogte limiteren voor het werken in lage ruimtes. Ook is er een kruipfunctie; je regelt de rijsnelheid met het gaspedaal, terwijl het motortoerental en de olieopbrengst constant blijven. Dat is handig voor het gebruik met een rolbezem. Daarnaast is er een eco-functie waarmee de knikverreiker met gereduceerd motortoerental werkt en evengoed 40 km/u rijdt.

Tot slot zijn er verschillende elektronische functies in de giekbediening gebouwd, zoals automatisch leegschudden, een positiegeheugen en een zweefstand. Ook kun je de giek zo instellen dat de bak automatisch volledig horizontaal omhoog of omlaag beweegt.

Beheer
WP Admin