Patrick de Wit.<em><br />Foto: Jan Willem Schouten</em> AkkerbouwVideo

De opvolger: ‘Ik zag die miniknollen en dacht: hee, dat is interessant!’

Opvolger Patrick de Wit (22) is vorig jaar afgestudeerd, aan de HAS in Leeuwarden, richting tuin- en akkerbouw. Hij zit sinds 1 januari in een vof met zijn vader.

Het akkerbouwbedrijf omvat 52 ha waarvan 30 ha pootaardappelen en 10 ha suikerbieten. De rest is voor grasland om te ruilen t.b.v. de aardappelteelt. Ook zijn er twee windturbines.

Als ik het bedrijf overneem, verander ik …

“Mijn vader en ik werken al een paar jaar samen. Als ik iets wil veranderen, hoef ik niet te wachten tot na de overname. Zo zijn we een paar jaar geleden begonnen met miniknollen. Dat was mijn idee, maar we stonden er allebei achter. Met deze teelt willen we meer hoogwaardig materiaal uitleveren dat als pootgoed wordt uitgeplant.”


Over vijf jaar …

“Hebben we het huidige traject verder uitgebouwd. Hopelijk is dan ook het areaal pootaardappelen wat uitgebreid.”


Dit artikel is te lezen in Boerderij 32 van 3 mei 2016 en is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Ook interesse in het opvolgen van een agrarisch bedrijf? Misschien is dit iets voor jou!

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Beheer
WP Admin