Foto's: Hans Banus AkkerbouwFoto

De opvolger: ‘Een ander gewas moet wel naast een baan kunnen’

Opvolger Rik Oostenveld (23) werkt doordeweeks buiten de deur als constructiemedewerker en monteur, maar ’s avonds en in het weekend werkt hij op het akkerbouwbedrijf.

Rik neemt met plezier vrij voor het bewerken van het land in het voorjaar, het oogsten in het najaar en het klaarleggen van het land voor de winter.

Na de bedrijfsovername verander ik …

“Misschien dat ik er eens een ander gewas bij doe. Dat hangt af van hoeveel tijd er in dat gewas gaat zitten. Het moet wel naast een baan kunnen. Maar ik ben nog jong en mijn vader is nog maar halverwege de vijftig. Voorlopig is dit nog niet aan de orde.”

Over vijf jaar …

“Dan hoop ik een leuke vriendin te hebben en een prettig huis. Misschien wel een leuk boerderijtje waar ik wat machines kan klaarmaken. Voorlopig woon ik nog goed. Ik ben ook nog maar 23, ik heb nog alle tijd om uit huis te gaan.”

Beweeg over de iconen voor meer informatie.

Dit artikel is te lezen in Boerderij 4 van 20 oktober en is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Beheer
WP Admin