AlgemeenNieuws

Cumela komt met e-learning mestgassen

Nijkerk – Op de gevaren van mestgassen worden we helaas nog steeds op een tragische wijze geattendeerd. Ongelukken, vaak met dodelijke afloop, komen nog steeds voor.

Om boeren, loonwerkers, werknemers en studenten in de agrarische sector goed te informeren over die gevaren van mestgassen heeft AgriHolland voor Cumela Nederland en haar partners een interactieve e-learning ontwikkeld: mestgassen.nl. Aanleiding om met dit gereedschap te komen was voor Cumela het ongeluk, ruim een jaar geleden, in het Friese Makkinga waarbij tijdens het reinigen van een mestsilo drie mensen om het leven kwamen.

Naar aanleiding van de ongevallen heeft de Onderzoeksraad voor Veiligheid onderzoek gedaan naar de gevaren van mestgassen en zijn diverse aanbevelingen gedaan. Eén van de specifieke aanbevelingen is om ‘veilig werken met mest’ structureel op te nemen in de agrarische opleidingen.

Cumela heeft nu de daad bij het woord gevoegd, donderdag is de e-learning-module officieel gelanceerd. Met deze e-learning, die vrij beschikbaar is, krijgt iedereen inzicht in onveilige situaties en wordt veilig gedrag bevorderd. Daarnaast zijn in de lesmodule zijn aangrijpende interviews te zien met slachtoffers, nabestaanden en veiligheidsdeskundigen. De e-learning is volgens Cumela zo samengesteld dat deze eenvoudig te gebruiken is. Daarnaast is een docentenhandleiding opgesteld om de module te gebruiken in het lesprogramma van agrarische opleidingen.

Beheer
WP Admin