Foto: Henk Riswick AkkerbouwNieuws

Ctgb laat toe en breidt uit

Het College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (Ctgb) heeft nieuwe middelen toegelaten en uitbreidingen gerealiseerd.

Onkruidbestrijder Sirionova, met de werkzame stof flufenacet, is een suspensieconcentraat dat nu mag worden gebruikt in de teelt van wintertarwe, wintergerst, zomertarwe en zomergerst. Schimmelbestrijder Greteg, op basis van difeconazool, is een emulgeerbaar concentraat en mag worden toegepast in de teelt van wintertarwe, winterroge, triticale, zomertarwe, zomerrogge en spelt.

Flim, met als werkzame stoffen flutolanil en imazalil, mag in de aardappelteelt als schimmelbestrijdingsmiddel worden inzet door middel van een pootgoedbehandeling. Sluggo PRO, op basis van ijzer(III)fosfaat, wordt geleverd als kant-en-klare korrels die slakken bestrijden. Deze mogen in akkerbouwgewassen, fruitgewassen, groenteteelt, kruidenteelt (vers of gedroogd) en sierteeltgewassen worden gebruikt. Herbicide Frequent, met de werkzame stof Fluazifop-P-butyl, is toegelaten in de teelt van koolzaad ter bestrijding van hanepoot, duist, windhalm, wilde haver, graanopslag, als stuifdek ingezaaide gerst of rogge, opslag ruw- en veld- beemdgras en groene naaldaar.

Uitbreidingen

Uitbreidingen zijn aangekondigd voor herbicide Primus, op basis van florasulam. Die mag nu ook in teff, asperge, bloembollen en bloemknollen (behalve lelie en tulp) en de veredeling en zaadteelt (met uitzondering van aardappel, mais, granen, graszaad, hop en olifantsgras).

Fungicide Infinito, met de werkzame stoffen fluopicolide en propamocarb, heeft een uitbreiding in eerste- en tweedejaars plantenuien en in de zilveruien.

Fungicide Serenade, op basis van Bacillus amyloliquefaciens is een suspensieconcentraat en mag nu ook worden gebruikt in de teelt van eerste- en tweedejaars plantuien, zilveruien en picklers.

De herbicide Sirtaki (Clomazone Sipcam Oxon) wordt uitgebreid naar peulvruchten (behalve sojabonen).CM-Block Knop

LEES MEER ARTIKELEN OVER GEWASBESCHERMING.

Nieuwsbrief akkerbouw

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ontwikkelingen binnen akkerbouw.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin