AlgemeenNieuws

Consument weet weinig over herkomst voedsel

Den Haag – Consumenten hebben een weinig reëel beeld van de herkomst van voedsel. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond, gefinancierd door het ministerie van Economische Zaken.

Voor het onderzoek werden 525 mensen ondervraagd. Velen van hen hadden geen weet van de herkomst van voedsel. Het merendeel van de ondervraagden vindt het belangrijk dat er meer informatie over de herkomst van een product op het etiket komt te staan.

De consumentenbond constateert in het onderzoek dat er nu weinig informatie over de herkomst van een product te vinden is. Huismerken doen het hierbij beter dan A-merken. Het informatieniveau verschilt sterk tussen producten en tussen merken. Zo staat op kroketten weinig informatie over de herkomst en op vissticks relatief veel.  Bij enkelvoudige producten, zoals vlees, vis en groente en fruit is de herkomst beter te traceren dan bij samengestelde producten.

Veel fabrikanten gaven bij navraag door de consumentenbond wel uitleg over de herkomst van producten. De fabrikanten die geen informatie wilden geven deden dit vanwege concurrentiegevoelige informatie of omdat de herkomst van producten zo wisselend is dat het slechts een momentopname zou zijn.

Beheer
WP Admin