Premium
Voor veel bezoekers van Grasdag 2022 is het voor het eerst dat zij de nieuwe Vicon Fanex 15.60 schudder aan het werk zien. Werkbreedte rond 15 meter met 14 rotors. Gesloten oliebad tandwielkasten en vingerkoppelingen op de opklapdelen. - Foto's: Koos Groenewold MechanisatieAchtergrond

Compleet programma Grasdag voorziet in behoefte

Ploeger met zijn zelfrijdende uitvoering van een bandhark. Net als bij SIP is de constructie van de pick-up (kleine diameter) die de materiaalstroom ondersteunt met een aangedreven tandenrol, gebaseerd op het Reiter-patent.

In de kennisschuur geven vijf professionals hun visie op een goede teelt van voerdergras en graskruidenmengsels. Ook benutting van stikstof en management komen aan bod. Op de foto toont Zwier van der Vegte het belang van netjes bemesten om zo vervluchtiging van ammoniak bij uitrijden van mest tot een minimum te beperken.

Volop interactie in de workshops. Hier legt Lieke Luiten van DLF uit wat de meerwaarde van kruiden is in grasland. Daarnaast zijn verschillende grassoorten, klavers en luzerne in potten te zien, zodat de bezoekers een goed beeld krijgt van de, soms kleine, verschillen tussen grassen onderling.

Beheer
WP Admin