Een omkeerinrichting in een Case IH-trekker. Case IH bouwde deze al in de Steyr-trekkers voor gemeente- en bosbouwwerkzaamheden in samenwerking met de Oostenrijkse fabrikant Kneidinger 1880. - Foto's: CNHi MechanisatieNieuws

CNHi levert trekkers van 100-400 pk met omkeerinrichting

Machinefabrikant CNHi levert trekkers vanaf 100 tot 400 pk met een omkeerinrichting. De trekkerfabrikant werkt hiervoor samen met zijn Oostenrijkse partner Kneidinger 1880.

Dat CNHi – moederbedrijf van trekkermerken New Holland, Steyr en Case IH – omkeerinrichtingen in trekkers bouwt, is op zich niet nieuw. Kneidinger 1880 in het Oostenrijkse Altenfelden doet dit al 25 jaar en gebeurde ook al in de Steyr-modellen voor gemeente- en bosbouwwerkzaamheden. De omkeerinrichting is nu echter ook beschikbaar in Case IH- en New Holland-trekkers.

CNHi ziet de vraag naar een multifunctionelere inzet van trekkers stijgen. Reden voor de fabrikant om zich te focussen op de promotie van trekkers met een omkeerinrichting. Een omkeerinrichting in Steyr-, Case IH- en New Holland-trekkers in de vermogensklasse van 100 tot 400 pk is een aanvulling op het gehele segment, zo denkt CNHi.

Met stoel of stoel en stuur

De gebruiker kan kiezen voor een omkeerinrichting waarbij alleen de stoel draait of een volledige omkeerinrichting met stoel, stuur en pedalen. De stoel draait hierbij 180 graden om zijn as. Aan de keerzijde in de cabine is dan een tweede stuur met pedalen gemonteerd.

De gebruiker heeft de keuze: óf een omkeerinrichting met alleen een draaiende stoel of een waarbij stoel, stuur en pedalen ook draaien.
De gebruiker heeft de keuze: óf een omkeerinrichting met alleen een draaiende stoel of een waarbij stoel, stuur en pedalen ook draaien.

Voor- en achteruit dezelfde bedieningsfuncties

Voor trekkers die uitgerust zijn met een werktuig waarbij continu zicht aan de achterzijde nodig is, biedt de omkeerinrichting een oplossing. De chauffeur kan efficiënt en comfortabel werken, omdat hij zowel een vooruit- als achteruitrijdende machine kan bedienen. De chauffeur beschikt tijden het achteruitrijden over dezelfde functies als bij het vooruitrijden.

Een simpele hendel laat de stoel (of stoel, pedalen en stuur) 180 graden om zijn as draaien.
Een simpele hendel laat de stoel (of stoel, pedalen en stuur) 180 graden om zijn as draaien.

Twee modellen afgeleverd

Onlangs zijn er twee trekkers in de Benelux afgeleverd met een omkeerinrichting. Dealer Oosterhof heeft een Case IH Puma 175 CVX met omkeerinrichting geleverd aan een gebruiker. En in België is een Puma 260 CVX met omkeerinrichting afgeleverd.

Meerprijs voor omkeerinrichting

De bruto-meerprijs voor een omkeerinrichting met stoel begint bij € 8.430. Met stoel en stuur bedraagt deze meerprijs € 19.870.

Reacties

Beheer
WP Admin