Claas introduceert zijn nieuwe Disco 9700-triplemaaier tijdens een persbijeenkomst. De maaier kan maximaal 9,5 meter breed maaien. - Foto's: Jacco van Erkelens MechanisatieNieuws

Claas levert nieuwe vlindermaaier Disco 9700

De Duitse machinefabrikant Claas komt met een nieuw model vlindermaaier. De Disco 9700 is verkrijgbaar in drie uitvoeringen en heeft een maximale werkbreedte van 9,5 meter.

Claas presenteerde onlangs tijdens een persbijeenkomst zijn nieuwe uitbreiding binnen het maaiersegment: de Claas Disco 9700-triplemaaier. Deze vlindermaaier is leverbaar in drie uitvoeringen: de Disco 9700 comfort, de Disco 9700 C en de Disco 9700 RC. De ‘comfort’ staat voor geen kneuzer, de ‘C’ voor tandenkneuzer en de ‘RC’ voor rollenkneuzer. Beide maaiers met kneuzer kun je uitrusten met zwadbanden.

Lees verder onder de video

Overlap hydraulisch te regelen

Onder de kap ligt de vertrouwde Max Cut-maaibalk die we kennen uit de andere maaiers van Claas. Ook de Active Float-drukontlasting is bekende techniek.

Nieuw bij de Disco 9700-triplemaaier is de hydraulisch verstelbare overlap. De maaier hangt aan een constructie die 70 centimeter kan verschuiven. Daarmee kun je vanuit de cabine de overlap met de frontmaaier wijzigen. De werkbreedte inclusief frontmaaier is minimaal 8,80 meter en maximaal 9,50 meter.

Lees verder onder de foto

Alle drie uitvoeringen van de Disco 9700-triplemaaiers hangen aan een constructie waarmee ze hydraulisch naar binnen en naar buiten kunnen worden geschoven. De slag is totaal 70 centimeter.
Alle drie uitvoeringen van de Disco 9700-triplemaaiers hangen aan een constructie waarmee ze hydraulisch naar binnen en naar buiten kunnen worden geschoven. De slag is totaal 70 centimeter.

Inmiddels leverbaar

De Disco 9700-triplemaaiers zijn inmiddels te bestellen bij importeur Kamps de Wild. De prijs voor de Disco 9700 Comfort zonder kneuzer begint in de basisuitvoering bij bruto € 52.647. De vanafprijs voor de Disco 9700 C Business met kneuzer is bruto € 79.983.

Beheer
WP Admin