MechanisatieNieuws

Case IH vernieuwt Maxxum

Racine. Case IH introduceert nieuwe Maxxum-serie. De nieuwe styling is een voorbode van de komende vernieuwing van de hele Case IH-lijn.

De veranderingen in de Maxxum-lijn zijn ingegeven door de overgang naar de Fase IV-emissie-eisen. Bij de FPT-motoren gaat dat gepaard met meer vermogen en langere service-intervallen. Er komen vier viercilinders en één zescilinder ter vervanging van drie viercilinders en drie zescilinders. De 115, 125, 135 en 145 zijn viercilinders, de Maxxum 150 is een zescilinder. De getallen staan bij Case IH grofweg voor het nominaal vermogen in pk’s. De lijn loopt nu van de Maxxum 110 tot de Maxxum 140. Bij de transmissie is er keuze uit powershift en cvt. De trekkers krijgen allemaal een iets langere wielbasis, maar door het nieuwe ontwerp toch een kleinere draaicirkel. De voorasvering reageert soepeler dankzij dubbele accumulators.

Standaard hebben de trekkers acht led-lampen, maar er is ook een lichtpakket leverbaar met veertien led-lampen, voor onbelemmerd zicht.

Het uiterlijk, met een nieuwe motorkap en aflopende daklijn, geeft de trekkers volgens Case IH een wat agressiever uiterlijk. Ook de Puma en de Magnum krijgen deze nieuwe familie-uitstraling.

De nieuwe Maxxum is niet op de Sima te zien; wellicht is de Europese introductie pas op de Agritechnica. Er zijn nog voldoende Fase IIIB-motoren op voorraad, en die mag Case IH volgens de flex-regeling eerst opgebruiken.