Premium
Caroline van der Plas (BBB) tijdens de eerste dag van de Algemene Politieke Beschouwingen. “We staan hier gewoon te debatteren! Daar mag je emotie bij tonen, zeker.” - Foto: ANP AlgemeenAchtergrond

Caroline van der Plas brengt emotie in debat

Reacties

  1. Caroline heeft geen verstand van zaken; wanneer je denkt dat met het wegnemen van stikstof(depositie), of de schuld daarvan afschuiven naar een andere partij, de lucht geklaard is voor de landbouw, dan sla je de plank volledig mis en overzie je de problemen niet. Een landbouw die zó afhankelijk is van input zoals de intensieve (melk)veehouderij, en daarvan is stikstof slechts één symptoom, houdt op te bestaan wanneer het energieverhaal begint te knellen.
    Het is veel wijzer nu te anticiperen door een landbouw met minimale input na te streven, dan aan het dooie paard van intensieve landbouw te trekken.

    1. Je zult op de een of andere manier geld moeten verdienen . Veel omzet met lage kostprijs en inkomen . Of extensieve landbouw met minder omzet hogere kostprijs en een inkomen . Dat betekend dat de prijzen die de boer moet beuren flink omhoog moeten . En dus de consument meer zal moeten betalen . De vraag is wil de consument dit en kan hij of zij dit betalen . En volgens mij ontkent zij het stiksof probleem niet . Maar wil zij dat bedrijven minder gaan uitstoten . Dit via voer veranderingen ,techniek,huisvesting ,verwerkingen gebruik mest enz. Er is nog veel mogelijk en als boeren geld verdienen willen ze dit best investeren in milieu en stikstof maatregelen . En de industrie die zig bezig houd met zulk soort zaken . Heeft de kennis wel in huis om oplossingen te bedenken en maken . Maar lijkt er op dat een overheid dit gewoon niet wil . Maar wel miljarden gebruiken om kapitaal te vernietiggen . Waar nu geld mee verdient wordt en ook bijdraagt aan zeker ,veilig en goedkoop voedsel . En bij velen gaat steeds meer de twijfel toeslaan of als alle opkoop bedrijven weg zijn het probleem opgelost is of minder erger is . Dus dat geen verstand van zaken geld volgens mij voor alle dames en heren in Den Haag . Daarom is goed dat er ook tegengas gegeven wordt .

  2. Lachwekkende vertoning gisteren.
    Hetzelfde breedsprakig geleuter als met Hendrik Koekoek heel lang geleden.
    Je kunt het nauwelijks serieus nemen.

Beheer
WP Admin