Premium
Mijke van der Laan: “Kreupelheid is bijna altijd binnen twee weken opgelost.” RundveeAchtergrond

‘Campagne Wakker Dier over kreupele koeien is pure stemmingmakerij’

Reacties

 1. Top, dat deze jonge boerin het NIET Wakkere ´Dier `onmiddellijk lik op stuk geeft. Dat moet veel meer gebeuren, met name ook over de enorme onzin die over het klimaat wordt verspreid. De laatste ijstijd van 10.000 jaar terug zorgde o.a. voor het ontstaan van de Noordzee. Het relatief TEVEEL aan mensen zal best wel enige invloed hebben, maar de hobby van de Haagse politiek wordt in de mate die met name D66 en GL , met in hun gevolg de VVD en de rentmeester CU, graag gerealiseerd zien wordt daarmee nog geen feit zoals nu van de daken geschreeuwd wordt. Ik steun de boeren acties tegen de onzinnige wensen van Den Haag.

 2. Had je kunnen verwachten Mijke, de rechters zijn allemaal zo links als de neten, dat zag je ook bij de stikstof recht zaken. Alle recht zaken wat betreft milieu word verloren.

 3. Reclame buro’s maken graag gratis deze reclame uitingen. Omroepen de NS en kranten plaatsen de advertenties graag gratis. Zo doen ze aan maatschappelijk duurzaam ondernemen en helpen ze het klimaat en hun lege plekken zijn gevuld. Dus het kost Wakker Dier Niets. Beter Leven keurmerk is van de Dierenbescherming en niet van Wakker Dier.

 4. Vertel wakker dier eens dat op een moderne grupstal waar de koeien dik in het stro staan, geen kreupelheid of andere klauwproblemen voorkomen.

 5. Super Mijke….triest voor woorden dat een zwaar gesubsidieerd anti agrarische clubje de sector iedere keer weer onterecht in kwaad dag kan en mag zetten….maar hun tijd komt nog wel….wees gerust

 6. Heel goed gedaan van Mijke.
  Alleen de gedachte dat LTO iets zou oppakken . . .
  Als we de laatste iets geleerd hebben, is het wel dat LTO de slechtste vertegenwoordigers zijn, die je je maar kan wensen.
  Ruggegraatloze kabinetsvolgees.
  Eeuwig overleggen en dan meebuigen zonder enig resultaat.
  Maar top dat deze meid zich zo inzet, dan is er nog hoop voor de NL-boeren, de beste boeren ter wereld

 7. We moeten gewoon met z’n allen zorgen dat o.a. de zuivelprijzen dit hoge niveau houden en de kosten enigszins terugkeren richting het oude niveau, zodat de melkveehouderij met behoudt van een goed inkomen kan extensiveren met gevolg oa. een veel lagere melkproductie.
  Da’s veel duurzamer, vraagt veeel minder van de koetjes zodat ze misschien wel weer 10-15 jr. oud kunnen worden voor ze de worst ingaan of met de rendac taxi opgehaald worden i.p.v. 4-5 jr die ze nu gemiddeld halen.
  Dit kan natuurlijk geen vrijblijvende keuze zijn, want dan komt er niks van terecht.
  Een beetje (dwingende)sturing van de overheid en medewerking cq ondersteuning van alle goed aan de boer verdienende toeleveranciers en financiers is essentieel.
  Ik begrijp best dat het niet lekker voelt wat Wakker Dier doet. Maar als ze ongelijk hadden, hadden ze ook geen gelijk gekregen.
  Maar wees eens eerlijk tegen jezelf, hebben ze dan echt helemaal ongelijk?
  Ik geef niks voor een koeienleven met een 305 dgn melkproductie van 10000 kg en veel hoger in een ligboxenstal zonder volledige weidegang. Wie zou er zo een koe willen zijn?

  1. Ik geef niks voor een koeienleven met een 305 dgn melkproductie van 10000 kg en veel hoger in een ligboxenstal zonder volledige weidegang. Wie zou er zo een koe willen zijn?
   Als dat uw motto is zijn er weinig (kleine)huisdieren waar u iets om kan geven. Er zijn veel andere diersoorten die minder aandacht krijgen dan de koeien bij de meeste veehouders.
   Wie zou koniijn, vis, kanarie etc willen zijn in de veel te kleine hokken om maar een voorbeeld te noemen.

  2. Vrijdag nog zeven afgeleverd alle boven de zes jaar, van 356kg tot 419kg.
   Ook nog taai beestje van 10jaar , denk maar voor b0c reserveer , heeft die ook wat te kauwen..

 8. Stel dat je weet dat je de meeste rechtzaken verliest omdat wd precies die woorden gebruikt die verlies beperken. Dan is rechten onwijs omdat je dan zwakker komt te staan als je te vaak verliest.

 9. Goed gedaan Mijke. Je hebt gelijk dit had door de sector gedaan moeten worden en niet door een individuele veehouder.

  1. De sector heeft eerder bij vergelijkbare acties hetzelfde gedaan als Mijke en ervaren dat procesgang niet effectief is en zelfs averechts werkt.

Beheer
WP Admin