Premium
Foto: Canva AlgemeenNieuws

Brussel: 6 landen moeten meer doen voor nitraatrichtlijn

Reacties

  1. grondwater loopt van hoog naar laag, op de duur. Waar komt het grondwater vandaan in het zuidoosten?
    Juist het Ruhrgebied, al jaaaaren. Want waarom is op de veluwe, het andere veedichte gebied, dan geen probleem met het grondwater???

  2. Om nu te stellen dat het zeer goed goed gaat met de kwaliteit van het grondwater (= drinkwater ) vindt ik wel erg optimistisch gesteld, ik hoe het liever op dat het de goede kant op gaat. Maar om voor Nederland de derogatie te behouden zal er toch wat meer moeten gebeuren in Zuid-Nederland maar ook de oostelijke zandgronden zitten maar net onder de rode streep. Wat betreft de riool overstorten dan klinkt het logisch die af te sluiten van het oppervlaktewater, maar in geval van extreme regenval moet je toch ergens heen met de zooi omdat de zuivering het op een zeker moment niet meer aan kan.
    Wat betreft de opmerking als boeren de strontput vol hebben lozen ze ook niet op het oppervlakte water maar zorgen ze voor meer opslag wil ik even opmerken dat ook voor vol met water gelopen mestkelders er oplossingen gekomen zijn. Denk aan Limburg en aan een gedeelte van de Veluwe.

  3. Gaat gemiddeld zeer goed, alleen zuidoost Nederland kleurt rood, laat de grondsoort daar makkelijker meststoffen uitspoelen? Of is er in het verleden alvast voor 100 jaar voldoende mest uitgereden?

  4. Als Nederland niet voorkomt in het rijtje van eutroof, waarom moeten we dan, als het aan Schouten ligt, 2of 5 meter van de sloot afblijven met bemesten? Of wil onze minister opnieuw roomser zijn dan de paus?

Beheer
WP Admin