Foto: Henk Riswick RundveeNieuws

Brits zuivelbedrijf verhoogt melkprijs

Het Britse zuivelbedrijf Meadow Foods gaat de melkprijzen voor het eerst in lange tijd verhogen.

De 600 boeren die jaarlijks zo’n 600 miljoen liter produceren, krijgen per 1 juli en per 1 augustus omgerekend 1,25 cent per liter erbij.

‘We zien prijsherstel’

“We zien de eerste groene scheuten van prijsherstel en willen dat zo snel mogelijk doorgeven aan onze producenten,” zegt uitvoerend bestuursvoorzitter Simon Chantler. Per 1 juni verlaagde Meadow Foods de melkprijs nog met 1,25 cent per liter. Ook alle andere Britse zuivelbedrijven zijn de afgelopen tijd doorgegaan met het verlagen van de melkprijs. Maar Meadow Foods vindt dat er ruimte is voor een verhoging.

‘De ontwikkelingen zijn de meest positieve die we in maanden hebben gezien’.

Chantler: “We hebben nog een weg te gaan voordat de druk op de melkproducenten zal verdwijnen, maar we denken dat de afvlakking in de Europese melkproductie gedurende het hoogseizoen betere vooruitzichten voor de markt biedt. De ontwikkelingen zijn de meest positieve die we in maanden hebben gezien en daarom denken we optimistischer over het herstel van de melkprijzen op de middellange termijn.”

Eerder melkprijs ook goed voorspeld

Analisten van de Britse zuivelwereld wijzen er daarbij op dat Meadow Foods in 2007 ook als eerste de melkprijs verhoogde en daarmee het herstel goed had voorspeld.