Premium
In september wisselde zo’n 95 hectare bouwland van eigenaar. - Foto: Ronald Hissink AlgemeenNieuws

Bouwland tikt bijna een ton per hectare aan

Reacties

  1. Grondprijzen rijzen de pan uit tot meer als een ton per ha ..En de overheid gaat maar door duizenden ha goede grond verpesten om er ”natuur” van te maken

  2. De geldontwaarding , inflatie, biljettendrukmachines, komma verzetten op de rekening van de Nederlandse staat, draaien op volle toeren.

    De huizen worden ook duurder, gek hè?

  3. Zo blijkt dus duidelijk dat die grondprijs die vaak in de boerderij staat helemaal nergens op slaat, zijn er een paar transactie’s meer of minder hier of daar, halveert of verdubbeld de prijs….

    1. Ja farmerbn nu heb ik maar één opvolger, maar als je er twee hebt zou je een ‘hoekje’ kunnen verkopen en in Frankrijk een bedrijf terugkopen ‘ 🤔

    2. @attie, precies. Voor de laatst gekochte grond moesten we 10.000 euro per ha betalen. Dus één op tien met nederland. Heb je hier dus 10 keer zoveel oogst en 10 keer zoveel premie. Ook 10 keer zoveel werk en da’s jammer.

  4. Het zou interessant zijn om de beweegredenen te kennen van deze kopers. We weten allemaal dat de kosten van dit soort aankopen nooit terug verdiend kunnen worden met voedselproductie tradirionele stijl (geen bio indistrie of kassen). Als het hier uitgekochte boeren betreft, die met enorme zakken geld de markt op gaan, is dit voor d everkoper prachtig, maar voor de zittende (jonge) boeren een ramp. Zij hebben deze kapitalen niet en zullen die via de banken vermoedelijk ook niet krijgen.

Beheer
WP Admin