AkkerbouwNieuws

Bollenprijs tulpen onder druk door lage bloemenprijs

Lisse – De prijzen zijn sterk gedaald in de tulpenbroeierij door de weersomstandigheden en de laat vallende paasdagen. Dat meldt bloembollenbemiddelaar Hobaho. De stemming in de broeierij is bepalend voor de stemming in de bollenhandel. Dit geldt zowel voor de binnenlandse handel als voor de export.

In de tulpen begon het broeiseizoen laat. Tot 20 maart verliep het prima. In de leliebroeierij heerst een redelijk tevreden stemming, merkt Hobaho-directeur Foeke Gardenier. “De prijsvorming is een stuk beter dan in voorgaande jaren. In de bollenhandel komen wel wat transacties tot stand, maar de stemming is enigszins gereserveerd.”

De kwekerij is volop aan het planten en dat blijft naar verwachting de komende twee tot drie weken zo. “Met de huidige weersomstandigheden gaat dat voortvarend. Enige zorg is er wel over het op virus afgekeurde partijen.”

De pottenbroeiers, van bijvoorbeeld pothyacinten en de narcis Tête á Tête, hebben een heel goed seizoen. Gardenier: “De afgelopen jaren vielen de pothyacinten tegen, maar dit jaar gaat het opvallend goed. Het seizoen loopt ten einde.”

De handel in hyacintenbollen is over het algemeen goed bij redelijk stabiele prijzen. De prijsvorming in de snijhyacinten viel dit jaar sterk tegen.

Beheer
WP Admin