De Agrimaxfactor-bandenserie gaat de huidige 70-serie bij BKT vervangen. De Agrimaxfactor-band heeft ten opzichte van zijn voorganger een gemoderniseerd profiel en nieuw karkas. - Foto's: BKT MechanisatieNieuws

BKT introduceert bandenserie Agrimaxfactor

De Indiase bandenproducent BKT brengt een nieuwe bandenserie op de markt. De Agrimaxfactor-bandenserie is een nieuwe 70-serie voor trekkers die gebruikt worden voor transport en grondbewerking.

De bandenserie Agrimaxfactor gaat de huidige 70-serie vervangen en heeft ten opzichte van de voorganger een gemoderniseerd profiel en nieuw karkas. In de band is een polyesterkarkas verwerkt. BKT heeft dit al, maar nog niet in deze 70-serie.

Ook heeft de Agrimaxfactor-band een profielvorm en daarmee loopvlak dat meer in de lengterichting staat. Zo heb je meer comfort op straat: minder trillingen en meer stabiliteit. De nok is langer gemaakt, wat resulteert in 5% meer contactoppervlak.

Goedgekeurd voor elektrische voertuigen

Verder heeft de nieuwe Agrimaxfactor een E-ready-logo op de zijkant staan. Dat betekent dat de band is goedgekeurd voor elektrische voertuigen.

De band is non-statisch en geleidt dus geen spanning. Een staalgordel geleidt doorgaans wel spanning, maar door de opbouw van de nieuwe Agrimaxfactor-band is dit niet het geval.

BKT brengt de Agrimaxfactor-bandenserie op de markt voor trekkers die gebruikt worden voor transport en grondbewerking.
BKT brengt de Agrimaxfactor-bandenserie op de markt voor trekkers die gebruikt worden voor transport en grondbewerking.

Voorlopig twee bandenmaten

Vooralsnog zijn er twee bandenmaten beschikbaar als combinatieset. De maten 600/70 R30 en de 710/70 R42 zijn al in bestelling bij importeur Bohnenkamp en onderweg naar Nederland. De richtprijs wordt begin 2023 bekendgemaakt.

In de eerste helft van 2023 komen er nog 12 Agrimaxfactor-banden bij. Daar horen ook banden bij die dezelfde maat hebben maar verschillen in Load-indexen. De verwachting is dat de hele 70-serie wordt vernieuwd, waarna de Agrimaxfactor-bandenserie uit 11 bandenmaten bestaat.

Beheer
WP Admin