Premium
Foto: Mark Pasveer AlgemeenColumn

‘Bij de tijd blijven’

Reacties

 1. Laten we wel zijn de overheden kunnen hun Green Deal Geloof prediken, maar de luisteraar moet het implemeteren en daarvoor heeft hij/zij geld nodig. Dit laatste is er niet genoeg mon de gepreekte transitie door te voeren in de gepredikte tijd. Deze moderne prdikers vergeten dat ook Rome en Keulen niet in ééń dag zijn gebouwd, zelfs de in die tijd zo broodnodige kathedralen zijn in decennia zo niet eeuwen tot stand gekomen. Lat dit voor ons een lering zijn “Beter langzaam en goed, dan snel en slecht”.

 2. “ Mijn indruk was, ik zeg het maar eerlijk, dat de urgentie van de transitie waarvoor de landbouw en ook de melkveehouderij staat, nog onvoldoende breed is doorgedrongen.”

  “ Er is heel veel moois, maar het moet je als persoon wel passen.”

  Ik zal het eerlijk zeggen: de urgentie van de transitie moet je als persoon wel passen.

  De schrijver mist het gevoel met de praktijk. Een terugkerend manco in zijn bijdrages.

 3. Je zou denken dat iedereen electrisch rijdt en met de warmtepomp verwarmt. Ook dat is volgens de kenners nodig voor de veranderende maatschappij. Maar de burger doet het niet. Net als de boer.

  1. Electrisch rijden is nergens een oplossing voor. Het enige dat met electrisch rijden wordt bereikt is inperking van de bewegingsvrijheid voor iedereen die niet bij de “elite” hoort.

Beheer
WP Admin