Partner
Tim van Houten, SEED2FEED-adviseur van KWS, legt uit wat het systeem SEED2FEED voor het optimaliseren van veevoeding, rantsoen en gewas inhoudt. - Foto: KWS RundveePartner

Besparen op voerkosten? Vraag Tim om advies!

Beheer zelf het voerrantsoen voor je melkvee en houd tegelijkertijd rekening met de keuze voor de teelt van bijpassende gewassen.

De voerkosten bepalen voor een groot deel de totale kosten op het melkveebedrijf. Om verschillende redenen zijn deze de afgelopen jaren gestegen, waardoor het saldo verder onder druk komt te staan. De eerste stap voor verbetering van het bedrijfsresultaat wordt behaald door de opbrengst. Ook het verbeteren van de kwaliteit van op het eigen bedrijf gewonnen ruwvoer speelt een belangrijke rol. Tim van Houtum, SEED2FEED-Adviseur bij KWS, vertelt in de video meer over hoe de melkveehouder het teeltplan beter kan afstemmen op de rantsoenering.

Kiezen voor gewassen

De sleutel voor het verlagen van de voerkosten ligt in de keuze voor bepaalde gewassen en de teelt ervan. Door de focus op de teelt te leggen, het opbrengst- en kwaliteitspotentieel van eigen bodem te maximaliseren en het rantsoen nog beter te benutten, kun je de voerefficiëntie op je melkveebedrijf vergroten.

Inzicht in voerkosten

Inzicht in de voerkosten is de eerste stap om ze te verbeteren. Met Farmdesk, onze managementsoftware voor melkveebedrijven, kunt u zelf uw voerkosten dagelijks transparant volgen. De software ondersteunt u bij het zelf beheren van uw voerrantsoen en houdt tegelijkertijd rekening met de keuze voor de teelt van de bijpassende gewassen.

Farmdesk is als onderdeel van het SEED2FEED-concept daarom zeer zeker geschikt om het initiatief te houden in de zoektocht naar verbetering van het saldo van uw melkbedrijf.

Een overzicht van de voerprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin