Premium
Foto: Ronald Hissink AlgemeenNieuws

Belangenclubs hekelen blijvende focus op opkoop boeren

Reacties

 1. Als de boeren die ermee te maken krijgen met opkoop hun bedrijven gaan aanbieden in erfpacht aan de overheid. Heeft boer vast inkomen. Natuur heeft 25 jaar de tijd om zich te “herstellen”. En blijft de grond toch in eigendom van de landbouw.

 2. even anders,als dat maar vast realiteit was. de verschraling is al even gaande uitgezonderd de kunstmest gift uiterraad.

 3. over paar jaar subsidie om boer te worden die suk… in de haag denken zeker dat je ***s en mos kunt etendeze reactie is automatisch gemodereerd

 4. Elke boer zou mee moeten doen met de opkoop , laat ze maar eens voelen wat honger is. Dat is dichter bij als iemand kan vermoeden. Dus alle focus op de stoppende boeren uiteraard!

 5. Begrijpen boeren i Nederland nu echt niet dat het minder moet qua vee
  Er zal meer akkerbouw moeten komen meer diversiteit betere natuur.
  Overigens betekent dat geen biologische landbouw maar Ecologische landbouw landbouw die samengaat met de natuur dat betekent concreet niet meer en niet minder als een gewas 50 kg fosfaat onttrekt aan de bodem dat dat als dierlijke mestgift mag worden gegeven de stikstofgift dient ook hierop aangepast te worden, daarom dient er tenminste 30% minder melkkoeien en 50 % minder varkens en iets minder kippen (Die zijn niet echt het stikstofprobleem) dan maken we Nederland weer leefbaar.
  Deze mededeling kan hard aankomen maar is de keiharde realiteit

  1. Er zijn veeeeeel te veel mensen en die vervuilen helemaal niets hè?…,.

  2. @even anders (Die zijn niet echt het stikstofprobleem) Wat is wel echt het stikstofprobleem?

 6. Lto en nmv en fdf moeten zich goed beseffen dat ze willen beslissen over andermans eigendommen.
  Laat de boer zelf beslissen.
  Poetin is hier niet de baas .
  Jammer hé!!!

  1. Bruekink wat versta je onder eigendom in feite moeten we enkel rentmeester zijn. We bezitten niks we komen met niks en gaan met niks het enige wat we kunnen doen het aan onze kinderen doorgeven maar daar hoort ook een levensvisie bij.

  2. Ja even anders je hebt gelijk : maar dan moet het wel anders (flink minder dus) want als het zo doorgaat ben je straks rentmeester van een mestvaalt

Beheer
WP Admin