Caroline van der Plas, fractievoorzitter van de BoerBurgerBeweging (BBB) in de Tweede Kamer. - Foto: ANP AlgemeenNieuws

BBB denkt grootste te kunnen worden in provincie

Caroline van der Plas verwacht dat BBB na de provinciale verkiezingen een partij van betekenis zal worden in de Eerste Kamer.

De BoerBurgerBeweging kan in een aantal provincies de grootste partij worden bij de verkiezingen volgend jaar, verwacht BBB-Tweede-Kamerlid Caroline van der Plas. Tijdens de Agrifirm jongerendag in Apeldoorn zei Van der Plas dat ze ernaar streeft om in een aantal provincies de landbouwgedeputeerde te gaan leveren.

BBB doet volgend jaar maart mee aan de provinciale verkiezingen in alle 12 provincies. Ze verwacht dat BBB daarna een partij van betekenis zal worden in de Eerste Kamer. “Dan kunnen we een potje breken”, aldus Van der Plas.

De parlementariër was niet fysiek bij de jongerendag aanwezig. Van der Plas vertelde dat haar uit veiligheidsoverwegingen nog wordt geadviseerd om geen grote evenementen bij te wonen.

Op de vraag van een van de jonge boeren of ze van plan is de gebiedsprocessen in de provincies te gaan traineren gaf ze geen antwoord. “Dat kan ik nu nog niet zeggen”, aldus Van der Plas, die wel aankondigde te zullen gaan meepraten in de provincies.

BBB heeft volgens Van der Plas in de Tweede Kamer gezorgd voor een ander landbouwklimaat. “We zien dat andere partijen onze standpunten overnemen.”

Lees meer over de verkiezingen!

Reacties

  1. grappig en die flapdrollen van het CDA staan erbij en keken erna. weg alle boeren van het CDA . DAAR STA JE DAN BOSWIJK MET JE GROTE WAFFEL

Beheer
WP Admin