Met het nieuwe systeem Baler Automation claimt machinefabrikant Case IH een betere baalkwaliteit, een hogere capaciteit en meer gemak voor de trekkerchauffeur. - Foto: Case IH MechanisatieNieuws

Baler Automation leverbaar op Case IH-balenpers

Het Baler Automation-systeem op de nieuwste generatie HD- en XL-balenpersen van machinefabrikant Case IH scant het zwad voor de trekker. Het systeem stuurt op basis van de gescande informatie de besturing en snelheid aan.

Met het nieuwe Baler Automation claimt machinefabrikant Case IH een betere baalkwaliteit, een hogere capaciteit en meer gemak voor de trekkerchauffeur. Het nieuwe systeem werkt middels Lidar-technologie.

Handsfree balen persen

Een sensor scant het zwad voor de trekker en op basis daarvan wordt de machine aangestuurd. De chauffeur kan dus handsfree balen persen. De Lidar zendt laserpulsen uit om de positie en de grootte van de zwaden te meten.

Op basis van deze metingen wordt de besturing overgenomen en de snelheid aangepast. Zo wordt de maximale capaciteit uit de pers gehaald en zijn de balen gelijk qua grootte, gewicht en vulling, aldus Case IH. .

Baler Automation is leverbaar voor Case IH-balenpersen HD en XL van bouwjaar 2020 tot en met 2024.

Beheer
WP Admin