De Magnum 400 met techniek van Raven Agricultural Technology op de Agrishow, gehouden van 25 tot en met 29 april 2022, in Brazilië. De machine is als ‘gewone’ trekker inzetbaar en als volledig autonome trekker zonder chauffeur. - Foto: Martin Smits MechanisatieNieuws

Autonome Case IH Magnum met cabine rijdt in Brazilië

Op de Agrishow in Ribeirão Preto in de Braziliaanse staat São Paulo werd vorige week de autonome trekker van Case IH met cabine voor het eerst aan het publiek getoond.

De autonome Case IH heeft dezelfde techniek als de ‘autonomous’, een futuristisch uitziende trekker zonder cabine die al vaker werd getoond. Doordat deze autonome Case IH een cabine heeft, is de machine ook als ‘gewone’ trekker te gebruiker.

Wetgeving autonome voertuigen

In Brazilië rijdt inmiddels een eerste exemplaar rond. Naar verwachting komt de trekker volgend jaar op de markt. In Brazilië is nog geen wetgeving omtrent autonome voertuigen, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd.

Lees ook het interview uit 2017 met Antonio Marzia, technisch topman van Case IH: ‘De autonome trekker staat er, nu het wettelijk kader nog’

Beheer
WP Admin