<em>Foto: ANP</em> RundveeNieuws

Arla investeert in melksector Nigeria

Arla gaat investeren in de ontwikkeling van lokale zuivelproductie in Nigeria. Dat heeft het concern vastgelegd in een intentieverklaring die dinsdag in dit Afrikaanse land werd ondertekend.

De intentieverklaring is vervolgens overhandigd aan de Nigeriaanse minister van landbouw. De verklaring houdt in dat Arla bereid is om kennis omtrent zuivelproductie ‘en andere aspecten daarvan’ met het zuivelbedrijfsleven ter plekke te delen. Dit om de productie en de kwaliteit van de grondstof melk te verbeteren en zo bij te dragen aan een duurzame ontwikkeling in de Nigeriaanse zuivelsector.

In gesprek met partner-bedrijf in Nigeria

“Om op de lange termijn als bedrijf succes te hebben in Nigeria is dit belangrijk”, licht directielid Steen Hadsbjerg, verantwoordelijk voor de bedrijvigheid ten zuiden van de Sahara, toe. Hadsbjerg is al in dialoog met een partner-bedrijf in Nigeria en wil in een later stadium met nadere details omtrent de plannen komen.

In de Arla-strategie voor de jaren tot 2020 mikt het concern op een verdrievoudiging van de omzet in Afrika ten zuiden van de Sahara.

Beheer
WP Admin