Foto: Ton Kastermans Fotografie RundveeNieuws

Arla Foods houdt melkprijs februari stabiel

De melkprijs voor februari blijft voor melkleveranciers aan Arla Foods gelijk aan de melkprijs van januari.

De melkprijs voor februari blijft voor melkleveranciers aan Arla Foods gelijk aan de melkprijs van januari. Op basis van 4% vet en 3,4% eiwit komt de melkprijs volgens de zuivelverwerker uit op € 42,07 per 100 kilo melk. Volgens de Boerderij-berekening komt de berekende melkprijs uit op € 44,02 per 100 kilo, op basis van 4,42% vet en 3,57% eiwit.

Stabiel na maanden stijging

Deze stabilisatie van de prijs volgt op prijsverhogingen vanaf september. In totaal is de prijs ruim € 5,70 per 100 kilo melk gestegen sinds die maand. De gepresenteerde melkprijs is weliswaar nog wat groter, maar dat hangt samen met een aanpassing in de publicatie van de melkprijs. De toeslag voor melkophaling en de logistiek toeslag worden vanaf januari opgenomen in de melkprijstabel, evenals forfaitaire kosten. Dat verandert niets aan het netto uitbetaalde bedrag aan melkveehouders, maar maakt volgens Arla het makkelijker te vergelijken met concurrerende zuivelfabrieken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief zuivelmarkt en ontvang maandelijks gratis artikelen die normaal alleen te lezen zijn voor abonnees.
Beheer
WP Admin