Machinefabrikant Amazone investeert in het Nederlandse bedrijf AgXeed dat autonome trekkers ontwikkelt. - Foto: Stadje Media MechanisatieNieuws

Amazone neemt financieel belang in AgXeed

De Duitse werktuigfabrikant Amazone neemt een financieel belang in AgXeed, een Nederlandse ontwikkelaar van autonome trekkers.

Werktuigfabrikant Amazone laat weten te investeren in de Nederlandse fabrikant AgXeed en daarmee de samenwerking te intensiveren. Het doel van de samenwerking is om specifieke Amazone-werktuigen te ontwikkelen voor autonoom gebruik en om te zorgen voor compatibiliteit en connectiviteit tussen het werktuig en het trekkende voertuig.

Autonome robottrekkers

Het Nederlandse bedrijf AgXeed ontwikkelt autonome trekkers. Eind 2020 introduceerde het bedrijf uit Oirlo (L.) een autonome rupstrekker. Eind 2021 volgde een autonome driewielige robot die ontwikkeld is als boomgaardspuit. Onlangs introduceerde AgXeed een vierwielige robot.

In mei 2021 nam machinefabrikant Claas eveneens een minderheidsaandeel in AgXeed.

Meer artikelen over precisielandbouw lezen? Bekijk de themapagina de themapagina 'Precisielandbouw - Perfectioneer je teelt op basis van data'.
Beheer
WP Admin