MechanisatieNieuws

Als de eerste lestrekker over de dam is…

Wijchen (Gld.) – Deutz-Fahr leverde recent twee lestrekkers af aan rijscholen in Brabant. De 6140.4 TTV’s zijn aangepast met een dubbele besturing en goede zit voor de instructeur.

Na jaren dimdammen over wel of niet investeren in dure lestrekkers, volgt in de media nu het ene bericht op het andere over ‘de eerste rijles’. Nu het T-rijbewijs een voldongen feit is, hakken rijscholen kennelijk de knoop door. Zo bericht Deutz-Fahr over de levering van twee Agrotrons. De financiële lasten kun je natuurlijk ook spreiden. Opleidingscentrum V-Tas te Bladel schafte samen met Leeuw Opleidingen te Eindhoven een lestrekker aan. De andere ging naar Verkeersschool Willem Verboon in Oosterhout (bij Breda).

De dealers richtten beide trekkers in volgens de richtlijnen voor lestrekkers. De cabine is luchtgeveerd en zal daardoor onafhankelijk van het cabinegewicht altijd het optimum aan veercomfort geven. Verder is de ruimte in de toch al grote cabine is geoptimaliseerd. Dat levert genoeg bewegingsruimte op voor de instructeur of examinator om hun werk te kunnen doen. De dubbele bediening spreekt voor zich. De trekkers zijn door de korte bouw wendbaar en stabiel op de weg.